30 April 2012

WTF

Untitled Untitled

Täällä minä vietän vappuaattoa kotona matolla loikoillen. Ruudulla pyörii The Incredible Shrinking Man -leffa vuodelta 57. Ei ollut tälle illalle mitään karkeloita, vaikka kupliva hulihulimeininki kelpaisikin. Aina. ;-D Pieneen vappufiilikseen kuitenkin pääsin pyöriessäni parina päivänä Otaniemessä. Siellä vasta karnevaalimeininkiä riittääkin...

Nojuu, mitähän sitä sitten tekisi? Pesisikö pyykkiä vai tekisikö jotain rästijuttuja. Tuntuu kyllä niin perus maanantailta. Haha, wohoo. =-D

27 April 2012

SarjistaTässä sarjakuvakurssin ensimmäisen arvioitavan tehtävän tulos. Tällaisena vein tämän kritiikki. Mielestäni skannattuna tästä katoaa näyttävyys, koska oikeasti ruudut ovat isoja. Ainakin itse tykkään katsella tätä enemmän paperiversiona.

Tein nämä neljä sivua A3-arkille, joka oli työlästä ja aikaa vievää. Kritiikkiä sain ainakin liian luonteettomasta nukkehahmosta ja esimerkiksi tokan sivun 2. kuva pitäisi tehdä uudestaan. Samoin myös 1. sivun toka kuva, joka ei toimi (joka jäikin kesken). Kuulemma myös viidettä sivua kaivattaisiin kolmannen ja neljännen sivun väliin. Sitten oli kaikenlaista nippelinappeli kritiikkiä ja palautetta joistain yksityiskohdista…

Luulenpa etten jaksa käyttää enempää aikaa tämän parissa. Eri asia olisi jos tästä vaikka maksettaisiin… ;-D

Kritiikki oli siinä mielessä ihan hyvä, koska harvemmin saan näin yksityiskohtaista palautetta omista töistäni. Sarjakuvan tekeminen on vaikeaa ja tuskallista, mutta olen ihan tyytyväinen tähän ensimmäiseen sarjakuvaani.

Tässä sarjis kokonaisuudessaan: En viitsi enempää jaaritella tästä tai juuri nyt en mistään muustakaan. Energiataso on pyöreä nolla, joten ajattelin ladata akkuja tämän illan. Joku ihmeellinen kuumesairaus päätti yllättää tällä viikolla. Ilmeisesti olen viipottanut takki auki ja remunnut liikaa. ;-)

20 April 2012

Jaffan julistekilpailu

Nyt olisi mielenkiintoinen kilpailu tarjolla!
Luulenpa että täällä voisi olla muitakin kiinnostuneita, joten päätin jakaa tämän.

Kyseessä on Hartwallin Jaffan Sauma -kilpailu, joka tarjoaa kolmelle nuorelle ikimuistoisen mahdollisuuden suunnitella mainosjuliste julistetaiteilija Erik Bruunin opastuksessa. Erik Bruun on suomalainen graafikko, joka tunnetaan erityisesti 50- ja 60- luvulla suunnittelemistaan kaupallisista julisteista. Moni on varmasti törmännytkin vanhoihin Jaffa – julisteisiin! Retrofiilistä!

Kilpailutehtävänä on suunnitella jouluaiheinen juliste Jaffalle. (ei kyllä hirveästi jaksaisi ajatella joulua keväällä…?) Tyylilaji on vapaa. Julisteessa tulee jollain tavalla esiintyä Hartwall Jaffa Appelsiini tai Hartwall Jaffa Jouluomena.

Kilpailuaikaa on 30.4. asti, joten vielä ehtii hyvin mukaan.
 
Lisää kilpailusta ja säännöt löytyvät täältä!

Minulle tällainen mahdollisuus kuulostaa ainakin todella upealta ja olen ehdottomasti osallistumassa kilpailuun! Julistesuunnittelu on kiinnostavaa ja haastavaa, enkä ole sitä paljoakaan tehnyt. Tässä työssä lähden miettimään jotakin selkeää ja yksinkertaista ja mehukkaita värejä. Jaffasta minulle tulee mieleen yllättäen iloisuus ja  appelsiinit, joten varmaan niistä lähdetään liikkeelle, heh... Parikin erilaista ideaa tuli mieleen, joten eiköhän tässä jotain saada aikaiseksi!

Meinaako joku osallistua? ::)

Untitled  
Tässä parin vuoden takainen kuva julisteista joita olin silloin tehnyt. Ei todellakaan mitään vautsivau mielettömiä. ::--)

YöllistäOlin ajatellut kirjoittaa muutaman sanan tästä päivästä ja laittaa pari kuvaa tämän päivän maalauskurssilta. Kuvat eivät oikein miellyttäneet minua, joten aloin muokkailemaan... Lopputulos on ehkä ihan muuta kuin maalauskurssi, mutta pieni ripaus akryylimaaleja näistäkin löytyy!Muutama hetki tänään: 
- Näin aamulla kun huoltomiehet putsasivat Havis Amandaa ja suihkulähteestä löytyi bokserit.
- Ostin hulluilta päiviltä edullisia maalausalustoja ja herkullisen jokirapusalaatin.
 - Ystävällinen ja hymyilevä mummo piti minulle postiluukkua auki, kun tyhjensin sinne ISON pinon kirjekuoria. Hänellä ei ollut kiire minnekään.
- Kävin parrakkaan miehen kanssa iltakahvilla. Olin kuulemma hyvännäköinen, vaikka hiukset olivat vähän huonosti.
- Söin herkullisen vegaanikeksin.

--
Edelliseen postaukseen liittyen. Se sarjakuvakritiikki piti olla eilen. Noh, "viimeistelin" sarjakuvaa edeltävänä yönä kolmeen tai neljään asti, koska en kehdannut jättää sitä niin keskeneräiseksi. (tosin se on vielä vähän kesken...) Tämän seurauksena olin seuraavana päivänä ihan superväsynyt ja illalla raahustin kurssille. Nohh, kurssin opettaja joutui lähtemään kesken ja kritiikki jäin käymättä. Tämä oli varmaan ihan oikein minulle! ::,-D

17 April 2012

Sarjispaniikki

Taas täällä vedetään energiajuomaa ja piirretään pitkälle yöhön. Huomenna olisi sarjakuvakurssin kritiikki ja pitäisi saada jotakin valmiiksi. Olen työstänyt omaa sarjakuvaani tässä jo jonkin aikaa...  Itseasiassa sen olisi pitänyt olla jo täydellisen valmis, mutta en ole yksinkertaisesti ehtinyt ja jaksanut. Minut on nyt luokiteltu sarjakuvakurssin pahoihin ja huonoihin oppilaisiin... Kyllä täältä luolasta vielä noustaan!

Tällainen nyhrääminen on jotenkin luontevaa minulle, mutta hieman liian aikaa vievää. Täytyy siis löytää joku turbovaihde ja keksiä hyviä selityksiä huomiseen kritiikkiin, heh...


 
Miten noin pieniin ruutuihin meneekin niiin monta minuuttia??

15 April 2012

Sunnuntaifiilistä

Untitled
Yhyy, sunnuntai!

En ole oikein koskaan pitänyt sunnuntaista. Yleensä sunnuntaisin minut valtaa sellainen sunnuntaifiilis, joka on sekoitus väsymystä, haikeutta ja jonkin tasoista levottomuutta. En tiedä mistä tämä johtuu. Jotenkin tuntuu että sunnuntaisin kaikki on liian pysähtynyttä. Kaikenlaiset tylsät ajatukset ja murheet valtaavat helposti mielen ja saavat aikaan syvää huokailua. Ehkä huokailua aiheuttaa myös huomenna alkava työviikko. Onko muilla sunnuntaifiilistä? Mikä olisi avuksi? Söin äsken valkosuklaa-murokeksin makuisen jäätelön, mutta se teki olosta lähinnä ällöttävän.

Tänään vallitsevaan fiilikseen saattoi myös tuoda oman osansa eilinen yöhilluminen ja siiderin lipittäminen. Olin vierailulla kotikotona ja reissuun sisältyi myös hieman yöelämää, kuten paikalliseen karaokebaariin tutustumista... Niin ja 20-vuotiaan pikkuveljen synttärikahvittelua.

Untitled Untitled  
Vanha leikkimökki. Leikit ovat tainneet jäädä jonnekin 90-luvun loppuun..?

Huomenna taitaakin olla vuorossa toinen lempipäivistäni, eli ihana maanantai... ;-)))

10 April 2012

FlamingomekossaTänään innostuin pienistä flamingoista mekossani. Niiin söpöjä! Lisäsin vielä vaaleanpunaiset sulat korviin. Seuraavaksi taidan mennä leikkaamaan otsiksen. Mahdollisimman suoran...

9 April 2012

Lauantaidisko

Hip! Muutama päivä ihan mukavaa lomailua takana. Lauantaina pääsin tuulettamaan aivojani, kiitos M kivasta illasta! Kyllä nämä "tädit" jaksoivat tanssia neljä tuntia hienosti...?! Seuraavana aamuna oli tosin hieman mukiloitu olo. Kunnon humpat... Välillä meininki oli jokseenkin älyvapaata, mutta sellaista olenki kaipaillut.

Etkoilla mm. askarreltiin upeaa synttärikorttia eräälle 3-vuotiaalle. Pieni askarteluhetki sopii ihan hyvin tilanteeseen kuin tilanteeseen! Meniköhän kortti ikinä perille?  
Ite tehtiii! siis vau

   
Lidlin mansikat tuoksuivat paremmilta kuin maistuivat... 

 

Tästä on hyvä jatkaa kohti lyhyttä työviikkoa ja tulevaa viikonloppua. ;-)

7 April 2012

Pääsiäismuuvit

Tänään ei tanssikieltoa! Tästä löytyy muutama matkimisen arvoinen tanssiliike.
Hyvää lauantaita! ==-D

Vapaata!

Tänään on ollut varsin mukava päivä. Olen nauttinut tästä ylimääräisestä pääsiäisvapaapäivästä kovasti. Nukkumista pitkään, Iron Sky, hyvää ruokaa, vähän suklaata ja telkkarin tuijottamista. Aiai. Huomenissa (tai siis tänään lauantaina...) olisi tiedossa diskoilua ja voi vitsi miten kiva päästä tanssilattialle!

Ajattelin laittaa tänne vielä pienen katsauksen aikaisemmin tekemistäni töistä. Jotakuta voi kiinnostaa.

4 April 2012

Normaali päiväAjattelin kokeilla pienistä pätkistä koostuvaa videota. Tässä joitain hetkiä ja kuvia mitä tänään näin. Pari yksittäistä kuvaa myös eiliseltä.

Eipä tässä päivässä ollut mitään ihmeellistä tai erikoista. Normaalia arkea. Olin töissä ja illalla käväisin sarjakuvakurssilla. Siinä välissä kävin myös H&M:n sovituskopissa ja nappasin valkoisen mekon matkaan.

Joissain kuvissa näyttää keväiseltä, mutta todellisuudessa ilma on kylmä ja sormet jäätyy. Hrr..

Videoiden tekeminen voisi olla ihan kivaakin, jos oikein jaksaisi panostaa muokkaamiseen. ;-)
Miksi liikkuvaa kuvaa tuleekin kuvattua niin vähän?

2 April 2012

Kuumeilua

Viimeajat olen tehnyt ennakkotehtäviä ja kuluttanut niihin todella monta tuntia. Olen ihan ok tyytyväinen, mutta aavistuksen ihmetyttää mihin kaikki aika on oikein mennyt! Nyt stressin hieman helpottuessa, pieni kipeys päätti iskeä minuun. Pientä lämpöä ja yleistä jumitusta. Kuitenkin sen verran pientä, että tuntuu laiskottelulta vain lepäillä. Eiköhän tämä tästä. Yleensä tällaiset menevät aika nopeasti ohi. :-)

  Pikkuisen ryytynyt olemus. 

 

Ihanaa kun on edessä muutama extravapaa. Kaipaan nimittäin jotain kunnon nollausta tähän olotilaan! En edes muista milloin olisin käynyt juhlimassa viimeksi. Kaiketi joskus tammikuussa... Eiköhän olisi jo aika?!