26 September 2012

A

Minulla alkoi eilen koulussa käsivarapiirustus. Sitä on joka viikko tiistaisin yhdestä viiteen ja mennään melkein aina jonnekin muualle piirtämään, esimerkiksi eilen olimme Voimalamuseossa.

Kurssilla tehdään myös luonnoskirjat. Kaikki kurssilla tehdyt luonnokset tulevat tähän kirjaan, myös kaikki kamaluudet ja viivademonit. Luonnoskirjaan saa myös kerätä erilaisia papereita. Lopullista kirjaa on sitten kiva fiilistellä ja hypistellä. En malta odottaa ;;;-)

Olin joskus pari vuotta sitten Helsingin työväenopiston kirjansidontakurssilla, jossa tehtiin myös tällaiset luonnoskirjat. Itse sidottu ja leikattu luonnoskirja on sata kertaa kivempi ja persoonallisempi kuin kaupasta ostettu. Eikä ole edes kovin vaikea tehdä. Muistin tämän vanhan luonnoskirjan olemassaolon äsken ja huomasin sivujen loistavan edelleen tyhjyyttä. En ole raaskinut sotkea kauniita sivuja, mutta täytynee ottaa kirja nyt tehokkaampaan käyttöön.


Kannessa on mustaa pitsiä, jonka alla on erilaisia väripapereita ja kuvia muotilehdistä.


Tänään iltakävelyllä poimin myös pari mainosta, joista ajattelin tehdä tulevaan luonnoskirjaani sivuja. Joku mies oli juuri vaihtamassa raitiovaunupysäkille mainoksia ja pyysin saada jotain askartelukäyttöön. Kuvittelin saavani H&M:n ja Costumen mainokset, mutta rullista paljastuikin Helsingin Sanomien ja Reissumiehen mainokset... No ihan jees.
Niin ja eilen puolestaan roudasin tällaisen A:n kotiin. Koulukaveri bongasi kirjaimia kadulta ja lähdettiin heti hakemaan ne pois. Tässä operaatiossa vierahti tovi. Haastavinta oli kantaa kirjain kotiin metrossa ja bussissa, mutta tuossa se nyt nököttää. Seuraavaksi A pitäisi putsata ja maalata. Kivaa projektia tiedossa siis! ::)

Tällaiset löydöt ovat aika kivoja vai mitä?

23 September 2012

22 September 2012

AVARUUSREPPU

Mun uusi adidaksen koulureppu. Vähän avaruushenkinen. Viime viikolla suunniteltiin ufoa koulussa, joten tämä sopi hyvin siihen henkeen. Niin ja siis ihan oikeesti suunniteltiin UFOa, hohohoo... ::,.-DD

20 September 2012

Kroatiassa purjehtimassa


Matka Kroatiaan oli siistein loma vähään aikaan! Kyseessä ei siis ollut mikä tahansa hummerirusketusrantaloma, vaan purjehdumatka (hummerirusketuksella).

Matkaseurueeseen kuului kahdeksan henkeä, joista kahdella oli koulutusta ja osaamista purjehduksesta. Kapteenimme oli asiantunteva ja muu miehistö (minä mukaan lukien) hoitivat roolinsa tehokkaasti. Purjevene oli pituudeltaan jotain 14 metriä ja se sisälsi neljä pientä hyttiä, kahdeksan sänkypaikkaa, kaksi vessaa ja hyvin pöytä- ja istumatilaa. Niin ja lisäksi siellä oli WLAN, haha. :-D Olin yllättynyt miten paljon sitä tilaa veneestä löytyikin. Tarvittaessa pääsi omaan rauhaan tai pienille nokosille hyttiin.

Matkan kulku meni yksinkertaisuudessaan näin: Matkustimme lauantaina lentäen Splittiin ja sieltä huristeltiin bussilla Zadariin noin kolme tuntia. Zadarista liikuttiin vielä lautalla ja taksikyydillä kotisatamaan, jossa tämä 44-jalkainen Bavariamme meitä odotti.

Lähdimme merille vasta seuraavana aamuna. Purjehdimme yhteensä viisi päivää vesillä. Pimeässä emme purjehtineet ja aurinko laski melko aikaisin. Yöisin olimme eri satamissa ja yhtenä yönä ankkurissa. Ruoka- ja siivousjutut menivät tosi näppärästi, koska vuorot oli sovittu jo etukäteen. Ainoa ongelma oli joidenkin satamien ruokakauppojen pieni valikoima, jolloin lounaat ja aamiaiset eivät välttämättä olleet kovinkaan monipuolisia. Useina iltoina kävimme yhdessä tai pienemmillä kokoonpanoilla syömässä ulkona. Lähinnä pitsaa ja olutta. Ja Kroatialainen pitsa oli kyllä hitsin hyvää!

Yhdeksän päivää oli mielestäni sopiva matka-aika ja päivät aika vaihtelevia, niin säiden kun maisemienkin ansiosta. Kaksi päivää satoi vettä ja lämpötila laski huimasti. Jouduimme nököttämään yhdessä satamassa kaksi yötä, koska sade ja tuuli eivät hellittäneet. Yhtenä päivänä emme siis päässeet liikkumaan satamasta pois ollenkaan ja se oli tylsää. Onneksi sateet väistyivät pian ja loppumatkan saimme nauttia taas auringosta. Myös tuulen voimakkuus vaihteli. Joinain päivinä ei tuullut juuri ollenkaan, mutta parina päivänä päästiin ihan kunnollakin purjehtimaan.

Eirtyisesti minulle jäi maisemista mieleen Kornatin kivinen ja karu luonnonpuisto ja sitä ympäröivä turkoosi merivesi. Yöpyminen ankkurissa oli myös jotenkin todella mystistä ja hienoa. Hypittiin paljon kannelta veteen ja uitiin. Yöpyminen meren ympäröimänä ja kirkkaan tähtitaivaan alla oli mahtavaa.

Palasimme meriltä takaisin kotisatamaan torstaina ja yövyimme vielä yhden yön veneessä. Perjantai-aamulla hyvästilemme Bavarian ja matkustimme Splitiin. Splitissä yövyimme kolme yötä huoneistossa, joka tuli mukavan edulliseksi näin isolle porukalle. Asunto sijaitsi keskustan ulkopuolella, jollakin Itä-Pasilaa muistuttavalla lähiöalueella. Asunnossa oli aika kitsch -sisustus ja kaduilla vilisti pieniä kissoja. Tykkäsin tuostakin paikasta kovasti!

Jäätävä katse 

 
Kotisatama 

  Hiljalleen seilattiin auringonlaskussa. Oli tosi kaunista ja tuli tosi hyvä fiilis. 

  Kornatin luonnopuiston maisemia. Maisemakuvat on yleensä vähän tylsiä jälkikäteen... :(

Tuijotusta 

  Kolmantena purjehduspäivänä ei tuullut juuri ollenkaan. Kannella oli ihanan rentoa makoilla, lueskella ja kuunnella musiikkia. Näimme tuona päivänä delfiineitä, joita yritimme kutsua lähemmäksi. Kutsuhuuhoista ja ihmissyöteistä huolimatta eivät tulleet lähemmäksi. FLIPPEEER ! 

Sadepäivänä kiertelemässä kaupungilla. En muista paikan nimeä.

  Kissoja Splitissä 

  Vuokrattiin viimeisenä kokonaisena matkapäivänä Splitissä pyörät ja huristeltiin niillä pitkin rantoja ja hyvinhyvin korkeita mäkiä ja kaikenlaisia jänniä reittejä. Korkealla mäellä oli pieni eläintarha, joka ei ollut kylläkään kauhean kiva. Se oli jotenkin vähän outo ja pieni. Se oli myös täynnä suomalaisia turisteja, iik.

  Laukusta 

  Itsestäni on tosi vähän kuvia, koska olin kameran toisella puolella. Sillä alueella missä asuntomme sijaitsi, oli tosi paljon graffiteja!

Matkakuvia minulla on vaikka kuinka, mutta luulen että näistä välittyy jotakin fiilistä teille! Takaisin voisin lähteä vaikka heti.

Untitled

19 September 2012

SketsauksiaHEIPPA KAIKKI!
Olen fyysisesti palautunut Kroatian purjehdusmatkalta. Ja huh huh, oli kyllä siistiä!

Matkasta lisää ehkä myöhemmin. Nyt oli vaan pakko tulla sanomaan MOI.
Yllä paloja luonnosvihkostani. Pieni vihko on kulkenut viimepäivinä tiiviisti mukana ja tällaisia liekurakiekuroita on syntynyt. Olen heikko piirtämään mitään esittävää, mutta tällainen "abstrakti" on aika leppoisaa... ,-)


7 September 2012

Rinkan pakkaamista


Mistähän sitä vähentäisi...

Pakkaamista. Lähden lauantaina Kroatiaan ja olen pakannut nyt kolme päivää. Lähinnä vaatteet mietityttävät. Olen selvästi unohtanut mitä helteellä pidetään päällä... Täällä koto-suomessakin kun alkaa olla jo niinniin syksyistä! (Vai hetkonen? Oliko meillä edes kunnon kesää..?) Iltaisin matkakohteessa on kuulemma viileää ja purjehtiessa voi tuulla, joten hepenien seuraksi tarvitsen jotain mihin voin kääriytyä. Olen vilukissa.

Lisäksi puuttuu vielä matkalukeminen ja luulenpa että voisin valita jotain Maukun kesälukemisista. ;-) Ajattelin myös ottaa piirustustarvikkeita mukaan. Ehkä luonnosvihko ja pieni valikoima kyniä tai vesivärit. En ole ikinä matkalla luonnostellut, joten nyt voisin kokeilla...

2 September 2012

BlingiäHeheei, olen viettänyt viikonlopun kotona. En ole liikkunut mihinkään, en edes roskia viemään tai kauppaan. Olen syönyt megapussin vaahtokarkkeja, leikellyt glitteripaperia, piirtänyt ja katsonut elokuvia.

Ok kotiviikonloppu. Ensi viikolla on taas paljon tekemistä ja viikon päästä seilaankin sitten jo Kroatiassa! Olen ihan oikeasti purjehtimassa Kroatiassa, Adrianmerellä! En tosin osaa purjehtia, mutta kannella loikoilu x-asennossa onnistuu aivan varmasti... siistiä! :::::-DDD

Alla yksi kuva kuluneelta viikolta. Teimme koulussa julisteita yhdessä valokuvaajien kanssa. Kurssin alussa kävimme katsomassa Juhani Harrin esinekoosteita EMMAssa ja tämän näyttelyn hengessä tehtiin omat julisteet.
Keskellä oleva pesä oli meidän ryhmän. Tehtävän tarkoituksena oli lähinnä tutustua toisiin ja pitää kivaa, joten ainakin nämä tavoitteet täyttyivät.


Seuraavaksi voisinkin aloittaa bikinien ja aurinkorasvojen pakkaamisen.. ;;-)