28 February 2013

Luonnoskirjasta

Silloin kun elämä ei tunnu ruusuilla tanssimiselta, niin niitä ruusuja alkaa näemmä syntyä paperille. Suurin osa luonnoksista kuluneelta viikolta. Luonnoskirja toimii vähän päiväkirjan tapaan ja se on ollut minulle nyt todellinen pelastus. Niin pitkillä luennoilla kuin muutenkin.

idkuva

25 February 2013

Kesä älä tuleYleensä tähän aikaan vuodesta alan haaveilemaan kesästä. Kesän lämpö, vapaus ja helppous. On kaikenlaisia tapahtumia, festareita. Kesätöitä?

Nyt en kuitenkaan odota ollenkaan kesää, koska ei ole mitään odotettavaa. En toivo kesän tulevan yhtään aikaisemmin. Lähinnä mieltäni vaivaa huono omatunto. En ole hommannut töitä, ei ole matkoja ja luultavasti elelen tyhjätaskuna, rantapummina.
Voisinko vain opiskella?

Työ tuo kuitenkin rahaa, joka ei tunnetusti kasva puussa. (Tämän olen jo tähän ikään oppinut, vau.)
Mutta voisinko elää yhden kesän tekemättä mitään? 

20 February 2013

Olet sokeroitu

Tässä nyt valmiina pakettina harjoituksena tehty julkaisu. Ommeltu kasaan, koska niiteissä oli väärä fiilis. Ja kun harjoituksesta puhun, niin taittaminen ja tekstin kanssa pelaaminen tuntuu vielä hitaalta. Vaikka kyseessä onkin tällainen pieni lehti, niin kohtuullisen monta palaa tässä oli aseteltavana. Sain kuitenkin monipuolista palautetta ja paljon mietittävää, joten ehkä vielä joskus opin. 


...ja näin se lepää tyynyllä.
Tekstit ei oikein näy, buu. :-<

19 February 2013

Kaloja maalla

Olen leikannut ja liimannut kymmeniä kaloja. Sotkenut. Veistellyt styroksia ja maalannut pienen nukketeatterin sisäseiniä mustalla. Mummon luona on tilaa ja tarvikkeita toteuttaa isompia projekteja. Lisäksi myös tuoretta pullaa.

Kaksi päivää askartelumaratonia takana ja nyt olen aika väsynyt. Mulkosilmäiset kalat uivat viime yönä myös uniini. En tiedä miten teatterin rakentaminen jakuu, koska en ole sitä enää tekemässä. Jotain siistiä varmasti tulossa.

Ja jotta luovat projektit eivät loppuisi, niin huomenna sitten tapettikauppaan äitin kanssa kanssa... 

18 February 2013

Peruukkeja, glitteriä

Vietin lauantai-iltaa musiikin, tanssin, hiusten, ruoan, mahtavien ja lahjakkaiden tyyppien parissa Hiushässäkässä, Kouvolassa. Kyse on siis jo perinteisestä tapahtumasta, joka on kreisi sekoitus yllättäviä asioita. Ilta huipentui musiikaaliispektaakkeliin, josta huokui tekijöidensä hyvä fiilis ja panostus.

Illan päätteeksi vierin hotellihuoneeseen nukkumaan, joten mikäpä sen parempaa. Tässä muutama kuva meiningistä. /<3

14 February 2013

14/02

Untitled Untitled Untitled Untitled Hyvää ystävänpäivää <3<3
<3<3<3
<3
<3<3<3<3

11 February 2013

DIY: KORVIKSET JA KORTTI

Olen mukana Indiedaysin kampanjassa, jossa 16 Indiedays ja Indiedays inspiration -bloggaajaa jakavat erilaisia tee se itse- vinkkejä. Kaikkien bloggaajien DIY-postaukset löytyvät täältä kampanjasivulta. Samaisella sivulla on mahdollista osallistua kilpailuun kertomalla oma tee se itse -vinkki. Osallistujien kesken arvotaan 200 euron arvoinen Anna Sui for Tumi -laukku.

Minun oli aivan pakko päästä tähän kampanjaan mukaan ja erilaisia ideoita olisi ollut vaikka kuinka. Korvakorujen ja kortin ohjeet suunnittelin vähän tulevaa ystävänpäivää ajatellen. Sopivat hyvin lahjaksi ystävälle, mutta miksei itselleenkin.

Untitled

Harrastelin joskus vuosia sitten korujen tekemistä ja päätin tämän olevan oiva tilaisuus kaivella esiin tätä unohtunutta harrastusta. Korttien tekeminen taas on aina kivaa ja itsetehdyssä korteissa on paljon hyvää fiilistä.

Untitled
Samalla tekniikalla. Rannekoru ja rintaneula jostain vuosien takaa.


Ohjeiden toteutusta varten tarvitset erilaisia askartelutarvikkeita ja materiaalia, mutta kun tarvikkeet on hankittu, niin toteutus on aika nopeaa ja helppoa. Postauksen lopusta löydät linkit tulostettaviin kuvamateriaaleihin.


KORVAKORUT TARVIKKEET 1. Askartelulakkaa  2. Pieni sivellin 3. Jotakin liimaa 4. Uunissa kovettuvaa massaa (hyvistä askartelukaupoista löytyy Sinooperi, Sinelli...) 5. sakset 6. korupiikkejä ja koukkuja (+pienet pihdit, jotka helpottavat koukkujen kiinnittämisessä) 7. Jotain kuvamateriaalia. Voi olla melkein mitä vaan, valokuva, lehtileike tai vaikka piirustus. Tämän ohjeen kuvat ladattavissa postauksen lopussa.

Muovaile massasta ohut levy. Aseta kuva massan päälle ja leikkaa kuvan reunoja mukaillen. Tökkää korupiikki massan keskelle haluamaasi kohtaan ja painele tiukasti kiinni.
Tämän jälkeen koveta massa uunissa pakkauksen ohjeiden mukaisesti ja anna jäähtyä.

Kiinnitä kuvat jäähtyneisiin pohjiin liimalla. Itse käytin vesi-liimaseosta, joka toimii vähän liisterin tapaan ja antaa mahdollisuuden siirrellä kuvaa tarvittaessa.

Kun liima on kuivunut, lisää pinnalle pari kerrosta kirkasta lakkaa. Lakan kuivuttua vielä koukut kiinni piikkeihin. Apuna kannattaa käyttää jotain pihtejä. idkuva Ja tadaa. Valmista on.


KORTTI
TARVIKKEET 1. Vähän kartonkia 2. Sakset 3. Liimaa 4. korttipohja (tässä ohjeessa neliö n.15x15)
5. Kuva. Voi olla taas melkeinpä mitä vaan. Tämän ohjeen kuvat ladattavissa postauksen lopussa. 6. Viimeistelyyn nauhaa
Valitse haluamasi kuvat kortin taustalle ja etualalle. Liimaa etualalle tuleva kuva erilliselle kartongille ja leikkaa se ääriviivoja pitkin. Jätä kuvan alle kääntövara. Helpottaaksesi kielekkeen taittamista voit vetää paperiveitsellä pienen taittoviivan kartongin pintaan. Kuvan taakse lisätään suikale pahvia, jotta korttia avattaessa kuva nousee ylös. Mittaa tämä suikale käännetyn siivekkeen mukaisesti. Liimaa kuva kiinni korttipohjaan, taitoksen viereen. Kiinnitä taustakuva kiinni alareunasta korttipohjaan. Tämä saattaa olla haastava vaihe. Etualalla olevan kuvan takana oleva suikale kiinnitetään taustakuvan taakse. Suikaleen voi myös liimata taustakuvan päälle, mutta itse haluan sen siististi piiloon. Eli katso oikea kohta ja tee pieni viilto taustakuvaan, josta sujautat suikaleen taakse. Kannattaa olla tarkkana ja katsoa että kortti tulee varmasti avautumaan ja sulkeutumaan helposti. Tämän jälkeen liimaa taustakuva kokonaan kiinni korttiin. Viimeistele kortti halutessasi nauhalla.

Huh, tadaa. Valmista taas.
Parastahan tällaisessa näpertelyssä on kiireettömyys, iso muki kahvia, hyvä musiikki taustalla ja puhdas työpöytä. Sitten vaan kehittelemään ideoita ja askartelemaan. ;;;-)

---
Printattavat materiaalit (pdf-muodossa) löydät klikkaamalla linkkejä:
LELUKORVIKSET
KISSAKORVIKSET
KORTTI