26 October 2014

Viikonloppu

21 October 2014

bored

19 October 2014

Sunday doodling

Sain tällä viikolla vihdoin uuden työpöydän kunnolla käyttöön. Pöytälevy on vanha ovi mummolasta, johon päälle laitoin lasilevyn. Tämä uusi pöytä on valtavan iso ja sopii todella hyvin piirtämiseen. Vielä kunnon pöytävalaisin ja voin viettää kaikki synkät illat doolaillen pöytäni ääressä.

15 October 2014

Testing

Mulla on kuvituksen kanssa ollut jo pitkään vähän ongelmia. Jotenkin oman tyylin ja sujuvuuden löytäminen on ollut ihan kadoksissa. Kollaasimainen kuvitus kiinnostaa edelleen paljon, mutta se ei aina ole nopein tapa toteuttaa asioita. Niinpä olen alkanut enemmän kokeilla asioita piirtopöydän kanssa.

Tämä työ minkä tein, ei todellakaan ole nopeimmalla tekniikalla toteutettu ja alusta asti tehtynä olisi hidas. Tämä on kuitenkin sellainen asia, mitä olen jo pitkään halunnut kokeilla. Eli lähdin piirtämään aikaisemmin tekemäni kollaasin päälle. Voisi siis ajatella että luonnostelin työn leikkaaliimaa kollaasina. Luonnoksen päälle piirsin mustalla tussilla (tai piirsin läpi paremminkin). Skannasin tussipiirroksen ja kokeilin värittämistä photarilla. En muista että olisin koskaan värittänyt piirroksiani koneella, mutta en tajua miksi en ole aikaisemmin kokeillut tätä.

En tiedä johtuuko tästä ahaa-elämyksestä vai uuden tekniikan oppimisesta, mutta väritetty lopputulos miellyttää kyllä omaa silmääni. Tältä näyttää.

14 October 2014

Autumn holiday

Ulkona on tosi harmaata ja minulla alkoi viikon loma. Käytin koko päivän kodin järjestyksen muuttamiseen ja toiminta muistutti lähinnä rush hour -peliä, missä palikoita siirretään yksitellen jotta saadaan taas vähän liikuteltua toista. Sain asian kuitenkin kunnialla loppuun ja nyt kaikki tuntuu niin uudelta ja hienolta. Kuin vieraassa kodissa olisi.

Siivotessa löysin mm. pienen puuhavihkon, josta nämä giffit on tehty. Väriä harmaan keskelle.


12 October 2014

Limbo

Tässä kurssityönä tehty pieni animaatiopätkä. Filmi tehtiin neljän hengen ryhmässä ja lopputuloksessa erilaiset tyylit kohtaavat kivasti. Leikkaus, äänet ja animointi hoidettiin ryhmänä.

Oma kädenjälkeni näkyy eniten interiöörissä ja valoissa. Välissä myös pari 3D pätkää, jotka tehtiin motion capturella studiossa näyttelijöiden kanssa. Lopputulos on mun mielestä tosi jees ja tekeminen oli hauskaa, joskin kurssi oli aika intensiivinen ja rankka myös.

Ajattelin seuraavaksi kokeilla omien kuvitusten animointia tai musiikin parissa jotain. Toivottavasti löytyisi aikaa kaikille ideoille... ;-)

5 October 2014

SUNDAY

Tein alkusyksyllä serigrafian kurssilla pinon ranskisprinttejä. Printissä ketsuppi on oikeasti sellainen hohtava pinkki ja ranskiksia on vaalean sinisellä taustalla ja ilman taustaa. En ole vielä oikein keksinyt mitä teen printeille, jos mitään. Muuten aika sunnuntaimoodi. Tarkoituksena oli käydä jossain gallerioissa, mutta jaksoin käydä katsomassa vain Hakasalmen huvilalla valokuvanäyttelyn Helsingistä. Sen jälkeen yritin mennä vielä Taidehalliin, mutta totesin ovilla sen olevan kiinni. Eli aika heikko esitys.