25 May 2015

Something Antwerp folder

Graafisen suunnittelun projektina tein täällä Antwerpenissa ison kansion. Kansio on täynnä minua inspiroivia asioita ja sisällön voi jakaa kolmeen osaan: tein, keräsin, löysin. Mappi koostuu siis kuvituksista/piirroksista ja valokuvista sekä asioista mitä olen täällä ollessani kerännyt.

Koko projekti toimi kuin eräänlaisena terapiana ja taideprojektina itselleni. Sain astua hetkeksi pois koneen äärestä ja tehdä vapaasti mitä huvittaa. Sain miettiä mitä haluan itse saavuttaa tällä projektilla ja minkälaisten asioiden tekemisestä nautin. Kansio myös tallentaa tunnelmaa ja muistoja täältä ja auttaa itseänikin hahmottamaan mitä tuli tehtyä näinä menneinä kuukausina. Eli taas ajatusten prosessointia.

Kansio-idea lähti keräilystä ja siitä että halusin luoda herbario-tyylisen kokoelman. Asian mihin saatan aina lisätä sivuja ja tarvittaessa levittää kaikki löydökset ja nähdä koko kokoelman kerralla. Kansio myös antoi minulle vapauden keskittyä mahdollisimman paljon kaupungin tutkimiseen ja vapaaseen työskentelyyn. Eli sopiva projekti vaihtarille ja kiinnostava minulle itselleni.

Kansio sisältää monta sivua ja jokaisen asiaan lisäsin vielä tarran johon voin lisätä kuvailua tarvittaessa. Asioiden lopullinen kokoaminen vei ainakin yhden viikonlopun. Valitettavasti lopputulos ei ehkä välity kuvien avulla niin hyvin, mutta koska olin laiska kuvaaja (kyllästynyt näiden asioiden pyörittämiseen) ei minulla tämän enempää ole näytettävää.

Kansiosta tuli niin iso ja painava, että palaaminen Helsinkiin sen kanssa voi olla vaivalloista... ;)

23 May 2015

Something Antwerp animation

Tein koulutyönä (typo&audio) kokeellisen animaation Nodeboxilla ja After Effectsillä. Idea animaation taustalla on kokemukseni tästä kaupungista ja kielestä. Teksti ja taustalla kuuluva ääni eivät ole selkeitä, koska en ymmärrä kieltä. Välillä jotain voi lukea tai kuulla, mutta se ei ole selkeää tai tuota mitään järkevää. Väripaletti on koottu fiiliksen mukaan ja idea lähti yhdestä muuten vaan piirtämästäni vektorikuvasta (kuva edellisessä postauksessa). Rakennukset ovat Antwerpenista, koska halusin kerätä tähän erilaisia elementtejä täältä. Biisistä vastaa veljeni ystävineen. Ja täytyy sanoa että kun sain musiikin käyttööni niin suunnitelmani muuttuikin aika radikaalisti. Mutta hyvään suuntaan.

Haluaisin tehdä enemmän animaatioita tai visualisointeja ja työskennellä musiikin parissa. Vielä on kuitenkin paljon opittavaa tällä saralla, mutta pitää olla tavoitteita.. ;)

Welcome to my little world. Enjoy Antwerp atmosphere: 

11 May 2015

Drawings

Aika rikkoa hiljaisuus. Antwerpenissa alkaa olla jo ihan kesä. Niin raikkaan vihreää. Tällä hetkellä noin miljoona asiaa päässä liittyen opiskeluun, asumiseen, töihin, tänne jäämiseen... Aina voi kuitenkin harrastaa meditatiivista piirtämistä ja kadottaa ajatukset luonnoskirjaan.