29 February 2016

lol my thesis

Teen tällä hetkellä opinnäytetyötäni. Tarkoitus olisi koota omista luonnoksistani ja piirroksistani taiteilijakirja. Taiteilijakirja ei siis ole taidekirja. Taiteilijakirja on taiteilijan itsensä luoma teos, jossa kirjaformaatti toimii ilmaisumuotona ja välittää työn katsojalle. Kyse on myöskin vain yhdestä tai kahdesta kappaleesta. Oman kirjani aihe käsittelee henkilökohtaista kokemustani Antwerpenissa ja kertoo kuvallisen tarinan vuoden aikana koetuista asioista.

Lopullinen kirja olisi myös samalla jonkinlainen kuvitusportfolio. Tosin varmaan aika kokeellinen. Lisäksi teen pienen tutkielman taiteilijakirjoista ja pohdin miten ne ispiroivat suunnittelijoita. Ajauduin tähän aiheeseen, koska vaihto-opintojen aikana tein työn joka liittyi taiteilijakirjoihin. Lisäksi haluan löytää tavan esitellä töitäni kiinnostavalla tavalla ja löytää jotain uutta ilmasuuni. Uskon aiheen olevan riittävän haastava ja mielenkiintoinen. Myöskin aika käytännönläheinen, mikä ei haittaa yhtään.

Tulevien viikkojen aikana aion siis tuijotella luonnoskirjojani ja paperikasojani. Skannata, leikata, liimata, yhdistellä ja ennen kaikkea testailla kaikkea mahdollista. Minulla ei ole aavistustakaan mitä tästä tulee, mutta jännistyksellä odotan.


11 February 2016

Collages